ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Бояново с втора награда от конкурса „Да пресъздадем българска традиция, като изработим кукла – коледарче или сурвакарче“

Приключи конкурса за изработка на кукла „Да пресъздадем българска традиция, като изработим кукла – коледарче или сурвакарче“.

Днес, във фоайето на читалището, беше подредена изложба и бяха наградени участниците. Куклите, с които се представиха бяха с много добро качество,ръчно изработени, много красиви и автентични.
Първата награда отиде при Милена Колева от село Раздел, на второ място се класираха учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Бояново и Илияна Драгнева от с. Изгрев. Третото място отиде при Ангелина Христова от град Елхово и Митка Цветкова от град Ямбол.
Всички участници получиха грамоти и парични награди осигурени от читалищното настоятелство на НЧ „Развитие – 1893”. Г-жа Снежана Делчева – секретар на културната ни институция, връчи наградите, благодари на участниците за старанието, за желанието, с което се включиха в конкурса и им пожела здраве и радост през новата година и весело посрещане на предстоящите празници.